NEA 2019 támogatás

A Nemzeti Együttműködési Alap támogatásának köszönhetően "Templomos találkozó és iroda avató Pécsett és Gyomaendrődön" címmel 2. 000. 000,- Ft működési és szakmai támogatásban részesült. 

Pályázati azonosító szám: NEA-MA-19-Ö-V-1178

Tekintettel a csökkentett tartalmú NEA támogatásra, az eredetileg tervezett programot sajnos nem tudtuk megvalósítani. Így a jóváhagyott szakmai és pénzügyi támogatással kívánok elszámolni.

Lovagrendünk tagjai, lovagjai és dámái az alapítvány önkéntes segítői.  Így a Muhi Zarándoknap szervezésben, a pingpongozásban és egyéb programokon ezekre a személyekre mindig tudok számítani. Ezek száma az 50 főt eléri. Így a programok fenntarthatósága folyamatosan biztosított. Az önkéntesek száma pl. a Rákóczi Magyarságismereti Mozgótábor alkalmával több, mint 100 fő. Tehát jól látszik, hogy a programokhoz és ellátandó feladatokhoz az önkéntesek száma elegendőnek bizonyult. 2019-ben három fő foglalkoztatottságára volt lehetőségünk, bértámogatással. Az adminisztrációs munkán túl menően az elnyert Gyomaendrődi Digitális Pont iroda feladatait is sikeresesen elláttuk. Ezen irodát a Gyomaendrődi Város Önkormányzatától (Damjanich 1-2 sz.) bérlet formájában működtettük, részben a NEA támogatásának köszönhetően. Továbbá Tapolcán 2 fő munkatárs dolgozott azon, hogy a Templomos Zarándokház szolgáltatásainak és az előadásaink megtartásának helyet biztosítsunk.

Tapolcán, az Alapítvány telephelyén Szabadegyetem sorozat keretében világi és egyházi személyek előadásában tartottunk estét és beszélgetést aktuális témáról, ahol jelen volt Barsi Balázs OFM ferences rendi szerzetes atya és Dr. Magyary István egyetemi tanár. A Pécsi Alapítványi telephely irodában pedig a Templárius Alapítvány és a Templomos Lovagrend aktuális feladatait láttuk el.  A Pécsi Irodát is felszereltük bútorokkal és egyéb informatikai eszközökkel. Utóbbi számítógépes eszközöket jelen pályázat keretében valósítottuk meg.

Tehát Pécsen, Gyomaendrődön és Tapolcán 2019-től alapítványi irodáink (telephelyi irodák) létesítésével munkánkat szervezettebbé s hatékonyabbá tudtuk tenni Ez alapítónk, a Templomos Lovagrend elvárása is egyben. Ezen irodák berendezését, bérleti díjait, rezsi költségeit, informatikai eszközöket jelen pályázat támogatásnak köszönhetően valósítottuk meg.

Köszönjük a Miniszterelnökség - Bethlen Gábor Alapkezelő - Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) támogatását, mert enélkül nagyon nehezen tudtuk volna nonprofit feladatainkat ellátni. 

Programjainkról a www.templarius.hu weboldalon írunk és tájékoztatunk, ezzel biztosítjuk a Támogató Okiratban vállalt nyilvánosság biztosítását. 

NEA 2019 támogatás
CsatolmányMéret
PDF ikon nea-me-bga.pdf43.44 KB